Menu Sluiten

FAQ

Vind hier antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat houdt een inschrijving in?

Als wij je aanmelding verwerken voor ons bestand houdt dat in dat wij jouw dier geschikt achten voor fotografie- en/of filmopdrachten. Opname in ons bestand en plaatsing van het dier op onze website geeft geen garantie op een opdracht maar het is ook voor jou geheel vrijblijvend: per opdracht bepaal je zelf of je mee wilt werken. Hier kun je je dier online inschrijven en foto’s en/of videomateriaal uploaden.

Hoe weet ik of mijn huisdier geschikt is?

Een angstig of extreem op het baasje gericht (eenkennig) dier is bij voorbaat niet geschikt. Een hond moet in ieder geval op een redelijke afstand (je mag zelf niet in beeld komen) de basiscommando’s kennen en onmiddellijk uitvoeren. Ook moet een dier veel gewend zijn aan aandacht van ‘vreemden’ en nieuwe omgevingen en ook niet van flitslicht, vreemde obstakels (zoals camera’s, grote decors en/of geluiden) schrikken. Bedenk wel: het blijven dieren en zijn geen machines. Perfectie wordt niet verlangd!

Hoe verloopt een shoot en hoe bereid ik me erop voor?

Voordat je op de shootlocatie of in de studio verschijnt zorg je er natuurlijk voor dat je zelf (netjes, casual) en je dier er optimaal verzorgd uitziet, goed is uitgelaten en fris aan de opdracht kan beginnen.

WEES ALTIJD OP TIJD AANWEZIG! Hou rekening met files en vertragingen en bedenk dat er soms wel 30 man op je zit te wachten! Als je arriveert op de locatie of in de studio meld je dan netjes aan onder de naam “Animaux Dierencasting” en wees een waardige afgevaardigde van ons bureau. 

Je zult gevraagd worden je dier op een bepaalde wijze te laten staan of zitten, bepaalde commando’s op te laten volgen, dat varieert uiteraard per opdracht. Probeer buiten de noodzakelijke begeleiding van je dier zelf zo min mogelijk op te vallen, de camera niet in de weg te staan of lopen, niet in het licht te staan en je NIET met de opname en/of omstandigheden te bemoeien. Ga niet storend luidruchtig lopen kletsen maar let goed op wanneer er absolute stilte wordt geeist voor geluidsopnamen, uiterste concentratie of werkdiscipline.

Vanzelfsprekend mag je te allen tijde ingrijpen op het moment dat je vindt dat je huisdier aan een pauze toe is. Jij kent je dier nu eenmaal het best en ook jij wilt optimaal presteren dus doe er alles aan om je dier zich zo prettig mogelijk te laten voelen met de situatie! Bedenk ook, dat jouw onzekerheid en stress onmiddellijk overslaat op je dier. Heb je vragen over het verloop van de shoot, spreek dan altijd alleen de Animaux Dierencasting trainer/begeleider aan en bepraat dat dan alleen met hem. Hij is je enige contactpersoon tijdens de shoot. 

Neem wat speeltjes mee met behulp waarvan je je dier als het nodig is bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunt laten trekken. Ook de beloningen waaraan je dier gewend is mogen natuurlijk niet ontbreken (evt. clicker niet vergeten). Vergeet niet een borstel of kam mee te nemen waarmee je tussendoor de vacht van het dier kunt restylen. Een waterbak is ook niet in iedere studio aanwezig, dus neem die voor de zekerheid ook zelf mee. Hou rekening met lange, lange, lange wachttijden, neem een boek mee. Het kan soms zelfs voorkomen (m.n. bij film) dat men helemaal niet aan jouw scene(s) toekomt!

Don’ts :
– Maak geen foto’s of video van de shoot met je telefoon en plaats geen enkele inhoud ervan op social media. Onze klanten hebben veel geld geïnvesteerd in het project waar jij voor gevraagd bent. Bedenk dat goed.
– Vraag aanwezige acteurs, figuranten, crewleden of mensen uit de organisatie niet om foto’s, selfies etc. Breng ze niet in verlegenheid hiermee. Vaak zijn ze te geconcentreerd bezig met hun rol of werkzaamheden om aandacht hiervoor te hebben.
– Tot grote ergernis van onze klanten gebeurt het maar al te vaak dat eigenaren bepaalde spullen zoals jassen, tassen etc. vergeten mee naar huis te nemen waardoor zij deze zaken moeten nasturen. Check dus bij vertrek goed of je alles bij je hebt!
– Het is niet toegestaan je contactgegevens** AAN WIE DAN OOK op de set te verstrekken. Bedenk dat je daar bent uit naam van je opdrachtgever Animaux Dierencasting!
– Onze klanten hebben veel geld geïnvesteerd in het project waaraan je meewerkt en willen daarom altijd zelf richting kunnen geven aan de gewenste beeldvorming hieromtrent. Als je n.a.v. een opdracht door een krant, tv-programma of andere media rechtstreeks wordt benaderd voor een reportage of interview is het niet toegestaan hierop in te gaan zonder nadrukkelijke toestemming van ons of onze klant. Ook mag je nooit zelf contact opnemen met de media om ruchtbaarheid te geven aan het project. Als je deze regel niet nakomt behouden wij ons het recht voor om een boete van €2.000 aan je op te berekenen voor geleden schade.

**Onder contactgegevens wordt behalve je naam, adres en telefoonnummer ook verstaan je website(s), facebook, e-mailadres(sen), visitekaartje(s), bedrukte relatiegeschenken, etc. etc.

Mag ik iemand meenemen naar de shoot?

Je mag maximaal 1 volwassen persoon meenemen. Kinderen zijn niet toegestaan. Let op: je dient dit vooraf bij ons te melden! Belangrijk is wel dat je je gast informeert over de regels. Jij bent die dag verantwoordelijk voor zijn of haar aanwezigheid en gedrag.

Ik heb een puppy, kan ik hem/haar nu al opgeven?

Van een puppy kan een opdrachtgever natuurlijk nog niet verwachten dat die nu al alle commando’s opvolgt. Je kunt de pup dus wel al opgeven, maar hij/zij kan als opgroeiende hond alleen in het bestand blijven als hij een gedegen training (incl. hondenschool en/of privétraining voor gevorderden) krijgt. 

Hoe maak ik meer kans op een opdracht?

De meeste kans op een opdracht maak je als je zorgt dat je dier in perfectie conditie is en blijft, je regelmatig aandacht geeft en onderhoudt aan zijn socialisatie (veel meenemen naar vreemde plekken of in je auto etc.). Als je een hond ingeschreven hebt, maak je het meeste kans op een opdracht als hij goed getraind is; bv. als je hem op afstand, zonder stemgeluid maar met handgebaren, commando’s kunt laten uitvoeren. Om de kans nog groter te maken dat je opgeroepen wordt, is het aan te bevelen je hond -naast de basiscommando’s als “zit”, “af”, “blijf”, “terug”, “vooruit”, “apport”, “hou vast” etc. een of meer van de volgende veelgevraagde dingen aan te leren: blaffen op commando; bal apporteren en netjes terugbrengen; achterpoot optillen op commando.

Krijg ik een vergoeding hiervoor?

Jazeker, voor elke opdracht wordt een huurtarief afgesproken en uiteraard is er een reis- en parkeerkostenvergoeding.

Na afloop van de shoot kun je online een declaratie bij ons indienen met behulp van ons declaratieformulier.

Wat zijn de kosten om mijn dier in te schrijven bij Animaux Dierencasting?

Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Bij aanvragen worden altijd meerdere kandidaten aan de opdrachtgever voorgesteld. Dit gebeurt buiten jouw medeweten. Pas als na de eerste ronde kanshebbers zijn uitgevallen en er nog maar enkele kandidaten over zijn, wordt er contact met je opgenomen maar dan is er dus nog steeds kans dat er een andere kandidaat wordt gekozen. Garantie op een opdracht kunnen we nooit geven! Wel kun je, wanneer je maar wilt, de foto’s en omschrijving van je dier zelf aanpassen door in te loggen en het profiel van je dier te wijzigen. Probeer je dier te zien door de ogen van een opdrachtgever, houd je omschrijving to the point en je foto’s up-to-date! 

Wat gebeurt er met mijn foto’s en/of video’s?

De foto’s en video’s die je ons stuurt bij de inschrijving (en bij latere updates) worden gebruikt voor onze database en om voorstellen aan onze klanten te kunnen doen. Ze zullen nooit zonder overleg voor andere doeleinden gebruikt worden, behalve voor promotie van Animaux Dierencasting zelf (bijv. op onze website, social media of andere promotiekanalen) of als foto-/videomateriaal bij een publicatie over ons. Zie hierover ook ons privacybeleid.

Hoe lang blijft mijn dier ingeschreven?

Zo lang je wilt, mits je ons regelmatig op de hoogte houdt van de ontwikkelingen van je dier, regelmatig recente foto’s upload naar het profiel van je dier en uiteraard wijzigingen aanbrengt op het profiel. Want als we je proberen te bereiken en je op alle ons bekende telefoonnummers en emailadressen onvindbaar blijkt, wordt je dier zonder overleg uitgeschreven..

Ik woon niet in de Randstad. Heeft het wel zin in te schrijven?

De meeste shoots vinden inderdaad plaats in de Randstad. Als je ver daarbuiten woont, kan het soms zo zijn dat je reiskosten een obstakel zijn om juist voor jouw dier te kunnen kiezen. Om meer kans te maken kun je vooraf bij ons aangeven dat je afziet van het declareren van reiskosten of dat je slechts je brandstofkosten bij ons wilt declareren. Let wel: soms worden modellen gevraagd in bijv. Groningen of België, voor die klanten is juist jouw dier favoriet. 

Hoe lang van tevoren wordt men gebeld voor een opdracht?

We streven zelf naar minstens een week, maar het komt in de praktijk regelmatig voor dat we pas een dag van tevoren een aanvraag krijgen. We kunnen je uiteraard nooit verplichten tot een opdracht. 

Stel dat er plotseling iets tussen komt?

Als je voor een bepaalde klus hebt afgesproken mee te zullen werken en je daarna toch de opdracht eenzijdig annuleert, breng je ons in een onmogelijk parket en riskeren wij een enorme schadeclaim van onze klant. Daarom rekenen op je betrouwbaarheid.

In geval van overmacht (zoals bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval) verwachten wij dat je zo spoedig mogelijk (minimaal 24 uur van tevoren) contact met ons opneemt zodat wij de opdrachtgever kunnen informeren. Animaux Dierencasting is voor noodgevallen bereikbaar op tel.no. 06-236 234 24.

Moet men ook wel eens meerdere dagen achter elkaar beschikbaar zijn of altijd maar één dag?

Voor film- of tv-opnamen kan het zijn dat je dier soms meerdere dagen nodig is, maar voor fotoshoots is een halve dag gebruikelijk.

Ik heb een andere vraag !

Email of bel ons dan gewoon even? We zijn je graag van dienst.